Ciorba de fasole cu urzici

de Rocsi in Ciorbe, 3 Mai 2012 | 16757 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe albe
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 castron cu urzici
  • jumatate ardei rosu
  • 3 linguri zarzavat
  • jumatate legatura patrunjel verde
  • leustean verde
  • sare
  • piper
  • circa 2 cani bors
  • 2 linguri tocana de legume(daca aveti)
  • 3 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu urzici:

Fasolea o spalam in doua, trei ape. O punem 3-4 ore la umflat in apa fierbinte,intr-un bol.

Curatam ceapa,o spalam si o tocam. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Ardeiul il taiem cubulete. Urzicile le curatam , le spalam bine si daca sunt mai mari le taiem putin,daca nu,le lasam intregi. Usturoiul il curatam si il lasam intreg.

Intr-o oala punem cam 2-3 litri de apa la fiert. Cand da in clocot,adaugam fasolele umflate si usturoiul si le lasam sa fiarba cam 15 minute.

Separat fierbem niste apa.

Dupa cele 15 minute scurgem zeama de la fasole si adaugam apa fiarta(sa fie ceva mai multa ca sa ramana suficienta zeama pentru ciorba). Adaugam ceapa,morcovul,ardeiul si zarzavatul. Le lasam sa fiarba bine si acoperim oala cu un capac. Cand fasolea este fiarta suficient adaugam urzicile si tocana de legume. Dam cateva clocote , condimentam cu sare si piper ciorba,apoi adaugam borsul.

Spalam verdeata si o tocam marunt. Dupa ce mai fierbem cam 5 minute ciorba inchidem aragazul si dam drumul la verdeata. Amestecam putin prin oala si o acoperim ca sa prinda din savoarea patrunjelului si leusteanului.

Servim apoi o portie ,alaturi de un ardei iute,cine doreste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

05.05.2012, 13:28

Multumesc mamaie!!

Panacris 1

21.03.2013, 08:43

Interesant! De probat!

Rocsi 1

21.03.2013, 10:12

Sper sa iti placa draga mea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata